Hoe top talent Duarte Marivoet en Profrenner Dries Van Gestel hun voordeel doen met geavanceerde bikefit technologieën

In de wereld van professioneel wielrennen draait alles om precisie, comfort, prestatie en passie. Bij Bikefit Van Staeyen begrijpen we dit als geen ander. Na profrenners Maxim Van Gils, Jens Reynders en top talenten als Jarno Widar, Anna Meeusen en anderen hadden we onlangs het genoegen om twee topwielrenners, Duarte Marivoet van UAE Emirates en Dries Van Gestel van Team Total Energies, te mogen verwelkomen. Hun keuze voor onze diensten onderstreept het belang van geavanceerde bikefitting en aerodynamische optimalisatie, zelfs voor de meest elite atleten in de wielersport.

De Nieuwe Grenzen van Bikefitting en Aerodynamica met Duarte Marivoet

Duarte Marivoet, een jong talent binnen het professionele wielrennen, kwam naar ons met het doel om zijn tijdritpositie en algehele aerodynamica naar een hoger niveau te tillen. Dankzij de innovatieve FAAST luchtweerstandsimulator konden we dit bereiken zonder de noodzaak van windtunneltests of baanmetingen. Deze baanbrekende technologie, gecombineerd met onze diepgaande kennis van biomechanica, stelde ons in staat om verschillende tijdrithelmen en houdingen bij uiteenlopende wattages te analyseren. We identificeerden de meest aerodynamische posities die Duarte niet alleen meer snelheid gaven, maar ook het comfort en vermogen optimaliseerden. De nauwkeurigheid waarmee we de CdA-waarden konden bepalen, is ongekend en vormt een nieuwe standaard in de bikefitting industrie.

Dries Van Gestel: Een Kwestie van Comfort en Performance

Dries Van Gestel kwam met een unieke uitdaging naar ons toe. Onze uitgebreide lichaamsscreening, uitgerust met de nieuwste technologie en de laatste methoden binnen de osteopathie, onthulde niet alleen de nuances van zijn lichaamsbouw maar gaf ons ook de mogelijkheid om zijn fietspositie nauwkeurig aan te passen. Door verschillende aanpassingen zagen we een significante verbetering in zijn pedaalslag efficiëntie en stabiliteit op het zadel. De aanpassingen leidden tot een merkbare verbetering in zowel comfort als performance, klaar om de uitdagingen van Gent Wevelgem en Parijs Roubaix aan te gaan.

Samenwerken naar Excellentie

Onze ervaringen met Duarte en Dries benadrukken het belang van een gepersonaliseerde aanpak in bikefitting. Of het nu gaat om het verfijnen van aerodynamische houdingen of het aanpassen van een fietspositie aan unieke fysieke uitdagingen, Bikefit Van Staeyen streeft ernaar om elke recreant en renner te voorzien van de middelen om hun volledige potentieel te bereiken.

Voor zowel Duarte Marivoet als Dries Van Gestel was de keuze voor Bikefit Van Staeyen een stap naar het optimaliseren van hun prestaties en comfort. Hun vertrouwen in ons team en technologieën bevestigt onze positie als leiders in de wereld van bikefitting. We zijn enthousiast over de mogelijkheden die onze expertise en technologieën bieden aan recreanten en wielrenners over de hele wereld, van professionals tot gepassioneerde amateurs. Onze deur staat altijd open voor fietsers die hun grenzen willen verleggen en het maximale uit hun passie voor wielrennen willen halen. Of het nu draait om comfort op de fiets of performance, wij staan klaar om u verder te helpen.

Vorige
Vorige

Het Puzzelstuk van het voorjaar: complexe zadel- en voetproblematiek in combinatie met slapende hand

Volgende
Volgende

Gender-specifieke zadelklachten: op maat gemaakte oplossingen en geavanceerde bikefitting