Hoe Bikefit Van Staeyen een miniscuul aandeel hadden in de overwinning van Geert Lauryssen in de Hel van Kasterlee

De Hel van Kasterlee is een duatlonwedstrijd die in de Antwerpse Kempen wordt gehouden, in de gemeente Kasterlee nabij Geel. De winterduatlon wordt georganiseerd door De Kastelse Durvers. Deze vindt meestal plaats in de maand december. Het is de allerzwaarste duathlon van België en vergt veel voorbereidingswerk. Bikefit Van Staeyen droeg bij aan een fascinerende voorbereiding van de uiteindelijke winnaar van 2024: Geert Lauryssen.

Bikefit met als doel: de Hel van Kasterlee

Het verhaal van Geert Lauryssen en zijn overwinning in de Hel van Kasterlee is niet alleen een verhaal van fysieke kracht en doorzettingsvermogen, maar ook een getuigenis van de cruciale rol die een professionele bikefit kan spelen in de wereld van offroad wielrennen. 

Geert kwam naar Bikefit Van Staeyen met een gevoel van onbehagen op zijn mountainbike. Hij miste dat essentiële 'goede gevoel'. Met het XTerra seizoen van 2024 in het vooruitzicht, wisten we dat elk detail telt in de voorbereiding en doelde we op een prestatie in de Hel van Kasterlee.

Onze aanpak was grondig en gebaseerd op de nieuwste technologieën. We richtten ons niet alleen op de bikefit, maar ook op zijn algehele houding, zowel op als naast de fiets. We controleerden algehele gewrichtsmobiliteit, flexibiliteit en deden uitvoerige krachttesten om verschillen op te sporen. De sleutel tot succes lag in het aanpassen van zijn zadelpositie en schoenplaatjes, wat leidde tot een aanzienlijke verbetering in zijn prestaties en comfort.


Zijn eerste bericht na de bikefit klonk als volgt:

"Ik ben vandaag op de baan gaan rijden met de mtb. Wat ik er tot nu toe van vind:

Eerste gevoel was dat men zadel te vlak stond maar dit werd ik best snel gewoon op de weg en stoorde niet.

Door zadel te laten zakken en schoenplaatjes iets te veranderen trap ik nu minder met men tippen naar beneden, hier moest ik wat op letten voordien en hier komt dat wat meer vanzelf.

Ook merk ik precies dat elke trap meer raak is, weet niet goed hoe dat uit te leggen maar men voet lijkt precies stabieler te zijn op men pedaal…

Momenteel dus enkel maar positief 🙂👍 morge rij ik normaal in Kasterlee offroad en dan laat ik het ook weten 🙂

Nogmaals bedankt ervoor he 😉👍

Grtz"

1 dag later:

"Heb vandaag ook gaan rijden, zit er wel goed op en ook zoals gisteren lijkt het of ik men kracht beter kan overbrengen!! Top !! 👍"

Hoe Geert zijn ‘Hel’ verliep

Het resultaat van deze aanpassingen werd duidelijk tijdens de 21ste Hel van Kasterlee, een van de zwaarste offroad wedstrijden van België. Geert overwon niet alleen zijn pech, maar ook het uitdagende parcours en een sterk deelnemersveld om de overwinning op te eisen na zijn 2e plaats vorig jaar.

Kevin en Michael volgden de Hel op de voet via de live ticker. Het was een race vol spanning en onverwachte wendingen. In het begin werkte Geert zijn tracker niet waardoor we hem niet konden volgen. Al snel volgde goed nieuws dat hij toch in de kopgroep zat. Geert's valpartij na een aanrijding met een begeleidende motor was een moment van angst, maar zijn vastberadenheid en verbeterde fietspositie stelden hem in staat om terug te vechten. In de laatste ronde van het fietssegment, toonde hij zijn ware kracht door samen met Arno Brouwers een beslissende versnelling te plaatsen, waardoor ze Tim Van Hemel achter zich konden laten. 

In de afsluitende loopronde wist Geertdirect solo te gaan en zijn voorsprong te behouden om uiteindelijk als eerste over de finishlijn te komen. Zijn overwinning is een bewijs van zijn talent en doorzettingsvermogen, maar ook van het belang van een nauwkeurig afgestemde bikefit. Van groot belang was het nauw contact dat we onderhielden met Geert tussen de bikefit en de Hel van Kasterlee om eventueel in te grijpen waar nodig. Deze opvolging en begeleiding is van cruciaal belang geweest.


Zijn reactie na de Hel van Kasterlee:

"Ik moet nog veel berichten lezen maar khad gezien da jullie ertussen stonden 🙂 heb het gezegt dak er goed opzit nu he 😉 merci manne !!! ❤️"

Bij Bikefit Van Staeyen zijn we trots dat we een kleine rol hebben kunnen spelen in Geerts succes. Zijn verhaal illustreert hoe een aanpassingen van de fietspositie een wereld van verschil kan maken in prestaties en comfort.

Geert's overwinning is niet alleen zijn triomf, maar ook een voldoening voor Kevin en Michael die precisie en expertise aan elke fietser willen bieden. Wij feliciteren Geert met zijn indrukwekkende prestatie en kijken uit naar het ondersteunen van de voorbereidingen naar 2024.

Vorige
Vorige

Gender-specifieke zadelklachten: op maat gemaakte oplossingen en geavanceerde bikefitting

Volgende
Volgende

Het Belang van Professionele Fietszolen in Bikefitting