De anesthesiste en gynaecologe op hun fiets: ultra gravel als uitlaatklep

Maandelijks zetten een fiets(t)er die een bikefit bij ons deed extra in de verf. Deze maand hebben we twee kleppers van formaat. Twee dames die hun uitlaatklep vinden op de fiets.

Sari Casaer: anesthesiste en gravelliste op haar Curve GXR KEV

De eerste dame, Sari Casaer, is van beroep anesthesiste en heeft haar uitlaatklep gevonden in het gravellen en het fietsen op de weg. Zo heeft ze de Duodiagonaal gefietst, een fietsevenement waarbij je in duo van het laagste punt van België naar het hoogste punt fietst en onderweg verschillende checkpoints moet passeren. Sari heeft deze uitdaging in 22 uur volbracht, waarvan ze 17 uur en 20 minuten heeft gefietst, ondanks de slechte weersomstandigheden en de nodige pech onderweg. Vorig jaar deed ze ook de Tuscany trail, een 470km lang gravelavontuur door het prachtige Toscane.

Sari combineert haar drukke baan met het opvoeden van kleine kinderen en fietsen. Voor haar fiets heeft ze bij ons een bikefit gedaan en uiteindelijk de GRX Kev van het Australische merk Curve gekocht. Deze progressieve gravel fiets is perfect geschikt voor off-road rijden en biedt veel comfort en betrouwbaarheid. Het was een interessante bikefit voor ons, omdat Sari niet volledig symmetrisch staat en zit, maar we hebben met verschillende aanpassingen ervoor gezorgd dat ze haar tochten feilloos kon afwerken. Sari zet haar passie voor fietsen voort en heeft onlangs op Mallorca gefietst.

Tinneke Desouter: gynaecologe en gravelliste op haar Enve Melee

De tweede dame, Tinneke, kwam bij ons voor de aankoop van een nieuwe fiets, de Enve Melee. De pasvorm en geometrie van een fiets zijn essentieel voor de prestaties. Zonder deze fundamenten kan zelfs het meest technisch geavanceerde model de fietser niet helpen. De Melee wordt aangeboden in zeven maten met vijf vorksprongen en is daarom perfect voor ons om te fitten.

Tinneke, zelf gynaecologe, heeft de fiets als haar uitlaatklep gevonden en heeft onlangs The Traka in Girona gefietst, een gravelrace van 360 kilometer met 5.000 hoogtemeters. Ondanks de pijnlijke, hallucinerende nachten in het bos en misselijkheid van de gels heeft ze een unieke prestatie neergezet. Ze werd 23e van de 25 vrouwen die uitreden en heeft 22 uur op het zadel doorgebracht tijdens de 25 uur dat ze onderweg was.

Power women op de fiets

Deze twee dames zijn duidelijk enorm gedreven, zowel professioneel als op de fiets, en illustreren hoe het vrouwenwielrennen de laatste jaren enorm in de lift zit. Ook bij ons zien we steeds meer vrouwen die een bikefitting willen ondergaan, waarbij zadelklachten vaak de grootste klacht zijn. Deze klachten worden bij ons nauwgezet aangepakt met onder andere een zadeldrukmeting, een bikefitting, kracht- en functionele analyses en het type zadel zelf. We beschikken over tal van zadels en zijn momenteel bezig met een op maat gemaakt 3D geprint zadel voor vrouwen en mannen. Dit unicum in de fietswereld wordt momenteel getest en zal binnenkort beschikbaar zijn.

Tot slot willen we hen graag bedanken voor hun prestatie en de knappe foto’s. Het was een eer om jullie te mogen bikefitten! Ben je zelf ook gravelliste of rijd je gewoon heel graag met de fiets? En heb je bovendien klachten of zoek je een nieuwe fiets? Kijk dan zeker wat een bikefitting inhoudt en fiets klachtvrij je volgende sportieve uitdaging!

Succes!

Vorige
Vorige

LAKE CYCLING X BIKEFIT VAN STAEYEN

Volgende
Volgende

Alexia en Kevin fietsten het avontuur van hun leven -> dwars door Zuid-Amerika.