Alexia en Kevin fietsten het avontuur van hun leven -> dwars door Zuid-Amerika.

De zwaarste beproeving op een fiets ooit, helemaal door Latijns-Amerika tot het einde van de wereld.

Een droom die ik al vier jaar koesterde, werd afgelopen winter werkelijkheid. Samen met zijn vriendin Alexia besloot Kevin om op de fiets door Latijns-Amerika te trekken. Het was een ambitieus plan, vooral omdat ik in 2020 onze eigen zaak in Bikefitting had opgestart met mijn broer. Maar met de zegen van mijn broer en de steun van Alexia, durfde ik de sprong te wagen en mijn comfortzone te verlaten.

Met onze bagage van 45 kg en onze fietsen begonnen we onze reis van Cochabamba naar Ushuaia, het einde van de wereld. Onderweg kwamen we verschillende uitdagingen tegen, zoals een windstorm op de zoutvlakte van Bolivia op een hoogte van meer dan 4000m, waardoor we genoodzaakt waren om terug te keren. We kwamen ook op de Carretera Austral in Chili, die algemeen wordt beschouwd als een van de mooiste wegen ter wereld. Met een afstand van ongeveer 1200 km en 70% van de weg die off-road was, was het een van de zwaarste beproevingen die we ooit hebben doorstaan, zowel fysiek als mentaal. Maar de adembenemende landschappen en prachtige ontmoetingen met de lokale bevolking maakten het allemaal waard

Het was niet alleen de natuur die ons betoverde tijdens onze reis. We ontmoetten ook veel prachtige mensen die ons hielpen bij elke stap van ons avontuur. Van de lokale bevolking die ons uitnodigde om te overnachten tot andere fietsers die we onderweg tegenkwamen, iedereen was vriendelijk en behulpzaam.

Maar niet alles verliep vlekkeloos. Op het 5e diepste meer ter wereld werden we geconfronteerd met een hevige storm en bijna kapseisden we. Het was een angstaanjagend moment waarin we ons leven aan een zijden draadje voelden hangen. Toch bleef onze passie voor avontuur en ontdekking onverminderd groot.

Kevin testte vooral ook verschillende fietsposities en merkte dat het type parcours van enorm belang is voor een bikefit. Bergop veranderde hij zijn zadel soms om comfortabeler te trappen en dat resulteerde ook in hogere wattages dan wanneer het zadel bleef staan voor op de vlakke. Hij testte verschillende zadel- en stuurposities en kwam tot een aantal heel interessante conclusies die hij nu toepast in het bikefitten van fietsers.

Beelden spreken meer dan woorden of tekst. Geniet van de foto’s hieronder!

Vorige
Vorige

De anesthesiste en gynaecologe op hun fiets: ultra gravel als uitlaatklep

Volgende
Volgende

Oakley x Bikefit Van Staeyen